6. října 2016

Postup

1. Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Olej promícháme s jalovcem a citronovou šťávou. Připravenou marinádou zakapeme maso a necháme ho několik hodin uležet na chladném místě.

2. Klobásu nakrájíme na kolečka, slaninu na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na špejle střídavě napichujeme odleželé maso, klobásu, slaninu a cibuli. Do každého špízu napíchneme bobkový list.

3. Česnek oloupeme a utřeme se solí, máslem, pepřem a červenou paprikou. Směsí potřeme připravené špízy, které pak přendáme do zapékací mísy. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Před koncem pečení přidáme ke špízům rajčatový protlak a dopékáme 5-10 minut. Omáčku na závěr dochutíme solí a pepřem. Hotové ražniči podáváme přelité rajčatovou omáčkou.

Ingredience

500 g kýty z divočáka
4 lžíce rostlinného oleje
2 lžičky mletého jalovce
šťáva z 1 citronu
200 g paprikové klobásy
150 g slaniny
3 cibule
bobkový list
3 stroužky česneku
sůl
2 lžíce másla
mletý černý pepř
1 lžíce mleté červené papriky
400 ml rajčatového protlaku (nebo rajčatové passaty)