5. března 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Hrách nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přes noc necháme nabobtnat. Pak vodu slijeme, hrách zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni asi hodinu, dokud zcela nezměkne. Během vaření sbíráme pěnu a dle potřeby přiléváme vývar.

2. Měkký hrách ve vývaru rozmixujeme ponorným mixérem. Nakonec polévku ochutíme solí, pepřem, majoránkou i prolisovaným česnekem a ještě krátce povaříme.

3. Polévku doplníme buď opečenými kousky párku nebo pokrájenými vařenými vejci. Podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience

250 g suchého zeleného hrachu
masový vývar dle potřeby
sůl
mletý černý pepř
1 lžička sušené majoránky
1-2 stroužky česneku
2 párky nebo 4 vejce
příp. olej na opečení párků