5. dubna 2015

Postup

1. Fazole namočíme do studené vody a necháme je přes noc bobtnat. Druhý den je scedíme, zalijeme čerstvou vodou a necháme zvolna vařit doměkka. Ke konci vaření je osolíme.

2. Maso dáme do hrnce, zalijeme ho vodou a krátce ho povaříme. Vodu slijeme. Maso zalijeme čerstvou vodou a v té ho uvaříme doměkka. Poté ho vyjmeme a nakrájíme na kostky.

3. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme protlak i oba druhy mleté papriky. Vše orestujeme, zalijeme přecezeným vývarem z uzeného a krátce povaříme.

4. Přidáme kostky masa, scezené fazole a kukuřici. Guláš dle potřeby zahustíme rozdrobenou střídkou chleba a dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience

200 g fazolí
sůl
500 g uzené plece
1 cibule
1-2 lžíce sádla
50 g rajského protlaku
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
100 g sterilované kukuřice
tvrdý chléb na zahuštění
mletý černý pepř
asi 1 stroužek česneku