5. května 2015

Postup

1. Cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.

2. V hrnci rozpustíme máslo a nakrájenou zeleninu orestujeme. Přidáme červené i bílé sterilované fazole a na kousky nakrájená rajčata.

3. Vše krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Dochutíme solí, pepřem a čerstvým oreganem. Polévku vaříme do změknutí zeleniny, asi 15-20 minut.

4. Hotovou polévku doplníme zakysanou smetanou, ozdobíme oreganem a podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience

1 cibule
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 stroužky česneku
30 g másla
150 g červených sterilovaných fazolí
200 g bílých sterilovaných fazolí
200 g sterilovaných sekaných rajčat
1000 ml zeleninového vývaru
sůl
mletý černý pepř
oregano
150 g zakysané smetany