5. září 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Cizrnu, čočku a hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme a luštěniny necháme vychladnout.

2. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme. Všechny luštěniny a uvařené brambory umeleme na masovém strojku a dáme do misky. Přidáme vejce, cibuli s česnekem a nasekané bylinky. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme.

3. Z luštěninové hmoty tvarujeme malé karbanátky, lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji je osmažíme z obou stran dozlatova.

4. Karbanátky podáváme s dipem. Zakysanou smetanu smícháme s utřeným česnekem, olivovým olejem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem.

Ingredience

100 g cizrny
100 g čočky
100 g hrachu
1 malá cibule
3 stroužky česneku
2 uvařené brambory
1 vejce
1 lžička nasekaného oregana
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
mletý pepř
hladká mouka
olej na smažení
Dresink:
250 ml zakysané smetany
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 svazek pažitky