5. října 2015

Postup

1. V kastrolu nahřejeme olivový olej a cibuli nasekanou najemno necháme zesklovatět. Přidáme na kostky pokrájenou dýni s česnekem, protlak a celé větvičky bazalky. Zalijeme 500 ml vody a dusíme doměkka.

2. Přilijeme znovu šálek vody, přisypeme čočku a vaříme asi 2 minuty. Z polévky vyndáme 6 lžic čočky a odložíme je stranou. Vyndáme bazalku a polévku rozmixujeme do krému. Klobásy rozkrojíme na poloviny a každou z horní strany jemně nařežeme.

3. Klobásky opečeme na grilu a polévku podle potřeby přisolíme či naředíme, přidáme celou čočku a rozdělíme do talířů. Do každé porce položíme kus klobásy a doplníme zakysanou smetanou.

Ingredience

olivový olej
1 cibule
250 g oloupané dýně
1 lžíce protlaku
2 stroužky česneku
3 větvičky bazalky
200 g červené čočky
2 malé šunkové klobásky
100 g zakysané smetany