4. října 2016

Postup

1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Rajčata nakrájíme na větší kousky. Jednu cibuli a česnek nakrájíme najemno, druhou cibuli nahrubo.

2. V kastrolu nahřejeme 2/3 oleje, zprudka v něm opečeme maso ze všech stran, přidáme, jemně nakrájenou cibuli a česnek, polovinu rajčat a vše společně opékáme asi 5 minut.

3. Pak přidáme pokrájenou chilli papričku, čokoládu, osolíme, podlijeme horkou vodou (maximálně do poloviny výšky masa), přiklopíme a zvolna dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme a promícháváme.

4. V hlubší pánvi nahřejeme zbytek oleje a zprudka na něm opečeme na nudličky nakrájené plátky slaniny, na větší kostky pokrájenou cibuli a zbytek rajčat. Přidáme k masu, promícháme, ale dále už nedusíme. Podle chuti dosolíme. Jako přílohu podáváme různé smažené bramborové přílohy nebo nasucho opečenou tortillu.

Ingredience

600 g předního hovězího masa
400 g rajčat
2 červené cibule
4 stroužky česneku
50 ml oleje
1 větší chilli paprička
60 g hořké čokolády
sůl
40 g tence nakrájené anglické slaniny