4. října 2016

Postup

1. Řepu pokapeme olejem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme ji asi 40 minut. Poté ji vyjmeme a necháme vychladnout.

2. Studenou a měkkou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Ochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Přidáme jogurt a promícháme. Ořechy opražíme nasucho na pánvi, nasekáme je a přimícháme k řepě.

3. Bagetu nakrájíme, namažeme ji pomazánkou a na ní naklademe kozí sýt. Nakonec posypeme rukolou a podáváme.

Ingredience

300 g červené řepy
olivový olej
sůl
mletý černý pepř
vinný ocet
cukr
100 g bílého jogurtu
70 g vlašských ořechů
1 dlouhou bagetu
100 g kozího sýra
30 g rukoly