3. října 2016

Postup

1. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Vše orestujeme na másle v pánvi. Zalijeme smetanou a zredukujeme na polovinu. Vložíme opraný listový špenát, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, promícháme a odstavíme.

2. Vepřovou panenku očistíme, opepříme a potřeme olejem. Maso zprudka a krátce opečeme ze všech stran. Listové těsto rozválíme na plát a rovnoměrně poklademe listovým špenátem. Panenku položíme do středu těsta a zavineme.

3. Roládu potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Upečenou roládu necháme lehce zchladnout a rozkrájíme na plátky.

Ingredience

1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíci másla
100 ml 33% smetany ke šlehání
250 g balení mladého špenátu
sůl
pepř
špetku muškátového oříšku
1 vepřová panenka
1 polévková lžíce olivového oleje
375 g listového těsta
1 středně velké vejce na potření
1 lžíci sezamu