2. října 2016

Postup

1. Dýni omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Pak ji pomocí škrabky na zeleninu nakrájíme na dlouhé tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Klobásu nakrájíme na kostičky.

2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm plátky dýně. Přendáme je na plech. Ve stejné pánvi orestujeme cibuli a pak ji přidáme k dýni na plech společně s klobásou.

3. Zeleninu na plechu posypeme solí a rozmarýnem. Pečeme při 190 °C asi 10 minut. Hotovou zeleninu s klobásou podáváme posypanou rozdrobeným sýrem.

Ingredience

600 g dýně hokaido
4 velké červené cibule
100 g pikantní klobásy
2 lžíce olivového oleje
sůl
snítky rozmarýnu na posypání
100 g sýra (balkánského typu)