1. října 2016

Postup

1. Filetu nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme šťávou z limetky a posypeme nastrouhanou limetkovou kůrou. Zakryjeme je potravinářskou fólií a necháme odležet.

2. Mezitím očistíme mrkev, podélně ji rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Chřest oloupeme, odstraníme zdřevnatělé konce a pokrájíme šikmo na menší kusy. Hráškové lusky omyjeme, odstraníme konce stopek a překrájíme.

3. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme mrkev a po 2 minutách vaření přidáme chřest. Vaříme další 3 minuty. Nakonec přidáme lusky a vaříme poslední minutu.

4. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme lososa. Přendáme ho na talíř a do pánve nalijeme smetanu. Přivedeme ji varu, přidáme povařenou zeleninu a petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme kousky opečeného lososa a společně prohřejeme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience

500 g filety z lososa bez kůže
sůl
1 limetka
2 mrkve
250 g bílého chřestu
200 g lusků sladkého hrášku
2 lžíce rostlinného oleje
200 ml 31% smetany
1 lžička nasekané hladkolisté petržele
mletý černý pepř