Zeleninové ragů s lososem

  10:00aktualizováno  25. března 2019 18:59

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

500 g filety z lososa bez kůže

sůl

1 limetka

2 mrkve

250 g bílého chřestu

200 g lusků sladkého hrášku

2 lžíce rostlinného oleje

200 ml 31% smetany

1 lžička nasekané hladkolisté petržele

mletý černý pepř


1. Filetu nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme šťávou z limetky a posypeme nastrouhanou limetkovou kůrou. Zakryjeme je potravinářskou fólií a necháme odležet.


2. Mezitím očistíme mrkev, podélně ji rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Chřest oloupeme, odstraníme zdřevnatělé konce a pokrájíme šikmo na menší kusy. Hráškové lusky omyjeme, odstraníme konce stopek a překrájíme.


3. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme mrkev a po 2 minutách vaření přidáme chřest. Vaříme další 3 minuty. Nakonec přidáme lusky a vaříme poslední minutu.


4. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme lososa. Přendáme ho na talíř a do pánve nalijeme smetanu. Přivedeme ji varu, přidáme povařenou zeleninu a petržel. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme kousky opečeného lososa a společně prohřejeme. Podáváme s čerstvým pečivem.


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Kde jsou zase ty zpropadené klíče? Šest tipů, jak vyzrát na roztěkanost

Stalo se vám, že jste něco založili a nemůžete to najít? Poradíme vám, jak se z toho bludného kruhu co nejrychleji...

Nebojte se kynutého těsta. Když víte, jak na to, výsledek je tutovka

Ovocné knedlíky, buchty s mákem nebo třeba koláče – to všechno jsou pokrmy, jejichž základem je kynuté těsto. Pro...

Umělkyně zdobí své tělo motivy předků, oživuje dávnou minulost

Dvaadvacetiletá Yarikazu Xipaya žijící v Brazílii maluje na své tělo ornamenty, které si ženy z domorodých kmenů samy...

RECEPT DNE: Kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Už vymýšlíte, co budete chystat na štědrovečerní tabuli? Tohle je náš tip! A zbylým vínem samozřejmě můžete rybu...

Med je superportravina. Zlepší vám ráno i romantické chvíle

Med je nejen superzdravé sladidlo, ale také dokonalá kuchyňská ingredience. Zkuste ho využít nejen při přípravě...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...