30. června 2015

Postup

1. Do mísy prosijeme obě mouky s moučkovým cukrem, kakaem a práškem do pečiva. Přidáme na kousky nakrájené máslo, 2 žloutky spolu s mlékem a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Rozdělíme jej na tři části, které zabalíme do potravinové fólie a uložíme asi na 30 minut do mrazáku.

2. Broskve scedíme, necháme na sítku okapat a pak je pokrájíme na drobné kousky. Žloutky oddělíme od bílků. Tvaroh se žloutky, cukrem a škrobem prošleháme dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

3. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně na něj nastrouháme 2/3 ztuhlého těsta z mrazničky. Do tvarohové směsi zlehka vmícháme sníh z bílků a nakrájené broskve a náplň rozetřeme na těsto. Na povrch nastrouháme zbylé těsto. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 60 minut. Upečený koláč necháme vychladnout. Po zatuhnutí jej rozkrájíme na porce.

Ingredience

Na těsto:
250 g bezlepkové mouky
100 g rýžové polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
20 g kakaa
1,5 lžičky bezlepkového kypřicího prášku do pečiva
220 g másla
2 žloutky
30 ml mléka
Na náplň:
400 g kompotovaných broskví
3 vejce
500 g tvarohu
100 g krupicového cukru
1 lžičku kukuřičného škrobu