30. března 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a promícháme. Přilijeme trochu vlažné vody a necháme kvásek na teplém místě vzejít. Ze zbylé prosáté mouky, vody, oleje a kvásku vypracujeme hladké těsto.

2. Rozdělíme ho na 2 díly a vypracujeme bochánky, které položíme na vymazaný plech. Rozválíme je na placky a necháme kynout asi 15 minut.

3. Na kostičky nakrájenou slaninu lehce osmahneme v pánvi. Pak přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a krátce je orestujeme. Očištěnou brokolici rozebereme na drobné růžičky.

4. Smetanu promícháme s prolisovaným česnekem, oreganem a solí a pláty těsta jí potřeme. Pak na ně rozprostřeme slaninu, žampiony, brokolici a pokrájená omytá rajčaty. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Nakonec posypeme čerstvou bazalkou.

Ingredience

21 g čerstvého droždí
1 lžička krupicového cukru
300 g bezlepkové mouky
220 ml vody
2 lžíce oleje
tuk na vymazání plechu
100 g anglické slaniny
5 větších žampionů
kousek brokolice
200 g zakysané smetany
3 stroužky česneku
1 lžíce nasekaného oregana
sůl
100 g cherry rajčat
2 žlutá rajčata