30. ledna 2016

Postup

1. Tvaroh promícháme s vejcem, moukou, krupicí a solí. Vložíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout v ledničce asi 1 hodinu.

2. Pak vytvarujeme noky, které lehce zmáčkneme vidličkou. Vaříme je ve vroucí osolené vodě. Když noky vyplavou nahoru, vaříme ještě 2 minuty. Přendáme je do mísy, přidáme lžíci másla a lehce promícháme.

3. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme ho na oleji, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a lžící škrobu a restujeme dokřupava.

4. Mléko s taveným sýrem a pokrájenou nivou přivedeme k varu. Povaříme ho asi 3 minuty, pak přidáme ve smetaně rozmíchanou lžíci škrobu a vaříme ještě 3 minuty. Do omáčky dáme prolisovaný česnek a nasekanou pažitku. Noky podáváme s kuřecím masem přelité sýrovou omáčkou.

Ingredience

250 g měkkého tvarohu v papíru
1 vejce
50 g hrubé rýžové mouky
50 g sojové krupice
sůl
1 lžíce másla
400 g kuřecích prsou
2 lžíce oleje
mletý černý pepř
1 lžíce sladké mleté papriky
2 lžíce kukuřičného škrobu
250 ml mléka
200 g taveného sýra
100 g nivy
50 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
svazeček pažitky