30. července 2015

Postup

1. Vejce rozklepneme do misky, přidáme olej, podle chuti sůl a postupně vmícháme rýžovou mouku, až vznikne tuhá hmota. Zabalíme ji do mikrotenového sáčku a necháme ztuhnout v ledničce.

2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm pokrájenou zeleninu. Zalijeme ji vroucí vodou tak, aby byla ponořená, osolíme a vaříme, dokud není téměř měkká. Kukuřici přidáme asi 5 minut před koncem varu.

3. Pak do polévky nahrubo nastrouháme ztuhlou zavářku a společně vaříme ještě asi 4 minuty. Dochutíme pepřem a přisypeme nasekanou pažitku a petrželku.

Ingredience

1 vejce
2 lžíce oleje
sůl
asi 5 lžic hrubé rýžové mouky
1 menší petržel
2 mrkve
1 malý květák
1 menší pórek
4 lžíce másla
100 g sterilované kukuřice
mletý černý pepř
malý svazek pažitky
menší svazek petrželky