29. září 2016

Postup

1. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Šalotky a česnek oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Houby očistíme, žampiony nakrájíme na menší kousky, lišky opláchneme.

2. Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Osolíme je a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.

3. Opečené kuře přendáme i s výpekem do pekáčku. Podlijeme ho vývarem a polovinou vína a přidáme tymián a bobkový list. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Kuře za občasného přelévání zbylým vínem pečeme asi 40 minut.

4. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm šalotky s česnekem. Přidáme papriku se žampiony a liškami a orestujeme. Vše osolíme, opepříme a přidáme do pekáčku ke kuřeti. Kuře dopékáme se zeleninou a houbami ještě 15 minut.

[swf file="/wp-content/uploads/drpl/2016/49246/img_2066.mp4" params="width=480&&height=360"]

Ingredience

1 žlutá paprika
1 červená paprika
3 šalotky
2 stroužky česneku
250 g žampionů
200 g lesních hub (lišek)
1 kuře (asi 1200 g)
sůl
olej na smažení
100 ml drůbežího vývaru
300 ml bílého vína
3 snítky tymiánu
1 bobkový list
mletý černý pepř