Ingredience1 žlutá paprika |
1. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Šalotky a česnek oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Houby očistíme, žampiony nakrájíme na menší kousky, lišky opláchneme.
2. Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Osolíme je a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
3. Opečené kuře přendáme i s výpekem do pekáčku. Podlijeme ho vývarem a polovinou vína a přidáme tymián a bobkový list. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Kuře za občasného přelévání zbylým vínem pečeme asi 40 minut.
4. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm šalotky s česnekem. Přidáme papriku se žampiony a liškami a orestujeme. Vše osolíme, opepříme a přidáme do pekáčku ke kuřeti. Kuře dopékáme se zeleninou a houbami ještě 15 minut.
]