Ingredience4 sladké brambory (batáty) |
1. Brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s moukou, škrobem a dvěma vejci a směs necháme 30 minut odležet.Na pánvi nahřejeme olej. Z bramborové hmoty tvoříme malé placičky a opékáme je na oleji z obou stran dozlatova. Opečené placičky osolíme, opepříme a udržujeme v teple.
2. V hrnci přivedeme k varu asi litr vody, vlijeme ocet a špetku soli. Naběračku vymažeme olejem, vyklepneme do ní vejce a vložíme ji do vroucí vody. Jakmile se bílek zatáhne, vložíme stejným způsobem druhé vejce. Vejce vaříme 3 minuty, pak vyndáme a dáme vařit zbylá dvě vejce.
3. Špenátové listy ochutíme olejem a citronovou šťávou. Hotové rösti rozdělíme na talíře a podáváme se špenátem a ztraceným vejcem.