27. září 2016

Postup

1. Brambory oloupeme a nastrouháme. Smícháme je s moukou, škrobem a dvěma vejci a směs necháme 30 minut odležet.Na pánvi nahřejeme olej. Z bramborové hmoty tvoříme malé placičky a opékáme je na oleji z obou stran dozlatova. Opečené placičky osolíme, opepříme a udržujeme v teple.

2. V hrnci přivedeme k varu asi litr vody, vlijeme ocet a špetku soli. Naběračku vymažeme olejem, vyklepneme do ní vejce a vložíme ji do vroucí vody. Jakmile se bílek zatáhne, vložíme stejným způsobem druhé vejce. Vejce vaříme 3 minuty, pak vyndáme a dáme vařit zbylá dvě vejce.

3. Špenátové listy ochutíme olejem a citronovou šťávou. Hotové rösti rozdělíme na talíře a podáváme se špenátem a ztraceným vejcem.

Ingredience

4 sladké brambory (batáty)
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce bramborového škrobu
6 vajec
100 ml oleje na smažení
100 ml octa
100 g špenátových listů
1 lžíce olivového oleje panenského
1/2 lžíce citronové šťávy
sůl
čerstvě mletý černý pepř