28. září 2016

Postup

1. Čočku zalijeme vodou, přidáme bobkový list a uvaříme dokud není měkká. Scedíme a necháme dobře okapat. Toastový chléb rozmixujeme na jemnou drť.

2. Žampiony opláchneme a nakrájíme na plátky. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme. V pánvi nahřejeme olej, přidáme houby a zprudka opékáme. Když jsou houby hnědé, přidáme cibuli a česnek s lístky tymiánu. Směs 2 minuty restujeme, odstavíme a necháme vychladnout.

3. Čtvrtinu houbové směsi dáme stranou a zbylou přendáme do mixéru a společně s čočkou rozmixujeme na pastu. V míse smícháme s toustovou drtí, nastrouhanými vejci, čerstvými vejci a ořechy. Podle chuti osolíme, opepříme a rozdělíme vymazaných formiček. Formičky pečeme při 130°C asi 25 minut ve vodní lázni podle velikosti formiček.

Ingredience

200 g zelené francouzské čočky
2 bobkové listy
3 plátky toastového chleba
300 g žampionů
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
4 větvičky tymiánu
2 natvrdo vařená vejce
3 vejce
80 g nastrouhaných lískových ořechů
sůl
čerstvě drcený pepř