Ingredience1/2 hrnku červené čočky |
1. Čočku zalijeme v kastrůlku hrnkem vody a vaříme doměkka, asi 10 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem.
2. Karotku očistíme a nastrouháme. Šalotku oloupeme a nakrájíme. Nastrouhanou mrkev a nakrájenou šalotku vložíme do mixéru. Přidáme, quinou, uvařenou čočku, římský kmín, špetku soli a pepře. Vše promixujeme na hustou kaši.
3. Z kaše tvoříme malé bochánky a skládáme je na připravený plech. Potřeme je olejem. Vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut.
4. Mezitím nasekáme mátu a smícháme ji s jogurtem. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Do chlebové placky naskládáme nejprve pár listů salátu, pak přidáme upečené bochánky falafelu a pokapáme jogurtovým dresinkem.