27. září 2016

Postup

1. Čočku zalijeme v kastrůlku hrnkem vody a vaříme doměkka, asi 10 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem.

2. Karotku očistíme a nastrouháme. Šalotku oloupeme a nakrájíme. Nastrouhanou mrkev a nakrájenou šalotku vložíme do mixéru. Přidáme, quinou, uvařenou čočku, římský kmín, špetku soli a pepře. Vše promixujeme na hustou kaši.

3. Z kaše tvoříme malé bochánky a skládáme je na připravený plech. Potřeme je olejem. Vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut.

4. Mezitím nasekáme mátu a smícháme ji s jogurtem. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Do chlebové placky naskládáme nejprve pár listů salátu, pak přidáme upečené bochánky falafelu a pokapáme jogurtovým dresinkem.

Ingredience

1/2 hrnku červené čočky
1 malou karotku
1 šalotku
1/2 hrnku uvařené quinoy
špetku mletého římského kmínu
1 lžíci
olivového oleje
1 lžíci nasekané máty
100 g bílého jogurtu
1/4 citronu
2 chlebové placky
hrst rukoly
sůl
pepř