26. listopadu 2015

Postup

1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek pokrájíme na plátky.

2. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme dýni a opékáme ji asi 10 minut. Vmícháme česnek a rajčata a krátce orestujeme. Poté přilijeme 500 ml vody a dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi 20 minut doměkka.

3. Plátky toastového chleba potřeme máslem. Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme je v troubě při 170 °C dozlatova. Hotovou polévku rozmixujeme. Rozdělíme ji do misek a doplníme smetanou, kapkami balsamica, pestem a podáváme s toasty. Můžeme dozdobit lístky bazalky.

Ingredience

600 g dýně hokaido
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
200 g sterilovaných rajčat
sůl
mletý černý pepř
8 plátků toastového chleba
máslo na potření
100 ml 33% smetany
1 lžíce octa balsamico
1 lžíce pesta
lístky bazalky na ozdobu