Ingredience600 g dýně hokaido |
1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek pokrájíme na plátky.
2. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme dýni a opékáme ji asi 10 minut. Vmícháme česnek a rajčata a krátce orestujeme. Poté přilijeme 500 ml vody a dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi 20 minut doměkka.
3. Plátky toastového chleba potřeme máslem. Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme je v troubě při 170 °C dozlatova. Hotovou polévku rozmixujeme. Rozdělíme ji do misek a doplníme smetanou, kapkami balsamica, pestem a podáváme s toasty. Můžeme dozdobit lístky bazalky.