26. října 2015

Postup

1. Kaštany ve slupce nařízneme z vrchu do kříže a uvaříme je v osolené vodě doměkka, asi 15 minut. Pak uvařené kaštany scedíme, necháme krátce zchladnout a oloupeme je. Pokrájíme je na drobné kousky.

2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Necháme ji zesklovatět v hrnci na oleji. Poté vmícháme dvě třetiny pokrájených kaštanů a společně restujeme asi 4 minuty. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme asi 20 minut.

3. Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem, zjemníme smetanou a rozmixujeme dohladka. Kapustičky očistíme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme je a nakrájíme na kousky. Hotovou polévku rozdělíme do talířků, doplníme zbylými kousky kaštanů a kapustičkami.

Ingredience

600 g kaštanů ve slupce
sůl
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
700 ml zeleninového vývaru
mletý černý pepř
200 ml smetany na vaření
100 g růžičkové kapusty