26. září 2015

Postup

1. Mrkev a cibuli oloupeme, mrkev nakrájíme na menší kousky cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme nejdříve cibuli.

2. Když zesklovatí, přidáme mrkev a kari koření. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a pepřem. Na mírném plameni vaříme asi 30 minut. Po uvaření polévku zjemníme smetanou a rozmixujeme dohladka.

3. Brusinky povaříme 3 minuty ve vroucí vodě, pak je scedíme a necháme okapat. Pažitku nakrájíme nadrobno. Hotovou polévku rozdělíme do talířků a dozdobíme brusinkami a pažitkou.

Ingredience

400 g mrkve
1 cibule
30 g másla
1 lžička kari koření
700 ml zeleninového vývaru
sůl
mletý černý pepř
200 g zakysané smetany
40 g sušených brusinek
malý svazek pažitky