25. září 2016

Postup

1. Fazolky spaříme ve vroucí osolené vodě. Pak je scedíme a zchladíme pod studenou vodou. Necháme okapat.

2. Křepelčí vajíčka dáme do kastrůlku se studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Pak je zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Špenát a rajčata omyjeme a necháme okapat. Rajčata pokrájíme na kousky. Ve velké míse promícháme fazole se špenátem, rajčaty a mátou.

3. Do misky dáme hořčici a smícháme ji s olejem, mátou nasekanou nadrobno, solí, pepřem a vinným octem. Podle chuti osladíme. Salát rozdělíme do talířů, přidáme rozpůlená vajíčka, šunku a podáváme s dresinkem.

Ingredience

400 g fava fazolek
sůl
6 křepelčích vajíček
80 g baby špenátu
2 větší rajčata
6 lístků máty
Dresink:
2 lžíce dijonské hořčice
100 ml olivového oleje
4 lístky máty
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce bílého vinného octa
krupicový cukr dle chuti
100 g sušené šunky k podávání