23. září 2016

Postup

1. V míse smícháme uvařenou rýži s pohankou. Přidáme nastrouhaný uzený sýr, najemno nakrájenou paprikovou klobásu a prolisované stroužky česneku. Vmícháme vejce, libeček, petržel a majoránku. Dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Z připravené hmoty vytvarujeme placičky.

2. V pánvi rozehřejeme rostlinný olej a placičky usmažíme z obou stran dozlatova.

3. Hotové rýžovo-pohankové placičky rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Ingredience

300 g uvařené rýže
150 g uvařené pohanky
80 g uzeného sýra
1 papriková klobása
4 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce nasekaného libečku
1 lžíce nasekané hladkolisté petržele
1 lžíce majoránky
sůl
mletý černý pepř
strouhanka na zahuštění
rostlinný olej na smažení