Ingredience1 vykuchaný a stáhnutý bažant |
1. Bažanta důkladně omyjeme a naporcujeme. Mrkev, petržel, zelenou petrželku a pórek očistíme a opláchneme. Cibuli omyjeme, ale neloupeme.
2. Vše dáme do hrnce se studenou vodou, ochutíme několika kuličkami celého pepře, nového koření a osolíme. Přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření sbíráme pěnu.
3. Z vývaru vyndáme vařeného bažanta. Vývar scedíme a podle potřeby osolíme. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Růžičkovou kapustu překrojíme. Vše vložíme do přecezeného vývaru společně s hráškem a krátce provaříme.
4. Bažanta obereme, maso nakrájíme na kostičky a rozdělíme do talířů. Zalijeme ho vroucím vývarem se zeleninou a ozdobíme petrželkou.