21. listopadu 2015

Postup

1. Bažanta důkladně omyjeme a naporcujeme. Mrkev, petržel, zelenou petrželku a pórek očistíme a opláchneme. Cibuli omyjeme, ale neloupeme.

2. Vše dáme do hrnce se studenou vodou, ochutíme několika kuličkami celého pepře, nového koření a osolíme. Přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření sbíráme pěnu.

3. Z vývaru vyndáme vařeného bažanta. Vývar scedíme a podle potřeby osolíme. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Růžičkovou kapustu překrojíme. Vše vložíme do přecezeného vývaru společně s hráškem a krátce provaříme.

4. Bažanta obereme, maso nakrájíme na kostičky a rozdělíme do talířů. Zalijeme ho vroucím vývarem se zeleninou a ozdobíme petrželkou.

Ingredience

1 vykuchaný a stáhnutý bažant
2 mrkve
1/2 celeru petržel
1/2 svazku zelené petrželky
1/2 pórku
2 cibule
2 litry vody
celý pepř
nové koření
sůl
Zelenina do polévky:
2 mrkve
2 rajčata
150 g růžičkové kapusty
50 g mraženého hrášku