Ingredience1 malou slepici |
1. Slepici očistíme a rozporcujeme. Vložíme ji do hrnce s osolenou vodou. Přidáme celý pepř, oloupanou, přepůlenou cibuli a kečup. Vše přivedeme k varu a necháme zvolna vařit.
2. Nudle uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Zeleninu a žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno.
3. Když je maso měkké, vývar přecedíme a znovu uvedeme do varu. Přisypeme mrkev a žampiony. Polévku necháme vařit dalších 5 minut.
4. Maso obereme od kostí a pokrájíme na menší kousky. Společně s celerem, petrželí a brokolicí ho přidáme do polévky. Vše dochutíme solí a mletým pepřem a už jen krátce povaříme. Nakonec vmícháme petrželku.