21. května 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Slepici očistíme a rozporcujeme. Vložíme ji do hrnce s osolenou vodou. Přidáme celý pepř, oloupanou, přepůlenou cibuli a kečup. Vše přivedeme k varu a necháme zvolna vařit.

2. Nudle uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Zeleninu a žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno.

3. Když je maso měkké, vývar přecedíme a znovu uvedeme do varu. Přisypeme mrkev a žampiony. Polévku necháme vařit dalších 5 minut.

4. Maso obereme od kostí a pokrájíme na menší kousky. Společně s celerem, petrželí a brokolicí ho přidáme do polévky. Vše dochutíme solí a mletým pepřem a už jen krátce povaříme. Nakonec vmícháme petrželku.

Ingredience

1 malou slepici
sůl
1 lžičku celého černého pepře 
1 cibuli
1 lžíci kečupu
60 g vaječných nudlí
2 mrkve
2 řapíky celeru
1 petržel
několik růžiček brokolice
100 g žampionů
mletý černý pepř 
sušenou petrželku