21. července 2015

Postup

1. Drůbeží srdíčka, žaludky, křídla a krky dobře omyjeme. Vše dáme do hrnce, zalijeme 1000 ml studené vody, přidáme bobkový list, nové koření i celý pepř a na mírném plameni vaříme asi 60 minut.

2. Mezitím oloupeme cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme je do hrnce a společně vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Pak vývar přecedíme do jiného hrnce a osolíme. Maso obereme z kostí a ze srdíček odstraníme osrdí. Vařenou kořenovou zeleninu a drůbky nakrájíme na malé kousky.

3. Naťové cibulky očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej a cibulky na něm osmahneme.

4. V jiném hrnci uvaříme v osolené vodě nudličky (podle návodu na obalu) a scedíme je. Do vývaru dáme drůbky, kořenovou zeleninu naťovou cibulku a podle chuti přisolíme. Polévku můžeme podávat s bílým pečivem.

Ingredience

300 g kachních nebo husích drůbků (srdíčka, žaludky)
4 křídla a krky
2 bobkové listy
5 zrnek nového koření
3 zrnka černého pepře
1 menší cibule
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
sůl
2 naťové cibulky
2 lžíce oleje
30 g nudliček do polévky