Ingredience300 g kachních nebo husích drůbků (srdíčka, žaludky) |
1. Drůbeží srdíčka, žaludky, křídla a krky dobře omyjeme. Vše dáme do hrnce, zalijeme 1000 ml studené vody, přidáme bobkový list, nové koření i celý pepř a na mírném plameni vaříme asi 60 minut.
2. Mezitím oloupeme cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme je do hrnce a společně vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Pak vývar přecedíme do jiného hrnce a osolíme. Maso obereme z kostí a ze srdíček odstraníme osrdí. Vařenou kořenovou zeleninu a drůbky nakrájíme na malé kousky.
3. Naťové cibulky očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej a cibulky na něm osmahneme.
4. V jiném hrnci uvaříme v osolené vodě nudličky (podle návodu na obalu) a scedíme je. Do vývaru dáme drůbky, kořenovou zeleninu naťovou cibulku a podle chuti přisolíme. Polévku můžeme podávat s bílým pečivem.