21. září 2015

Postup

1. Cibuli, jednu mrkev a celer očistíme. Maso omyjeme a vložíme spolu se zeleninou do hrnce. Přidáme koření, trošku soli a asi 1500 ml studené vody. Maso zvolna vaříme, dokud nezměkne. Poté ho vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme do jiného hrnce.

2. Pórek a zbylou mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je s kostičkami masa do vývaru a krátce povaříme. Polévku dosolíme a opepříme.

3. Nudle: Z mléka, vajíčka a mouky prosáté s kypřicím práškem vymícháme hladké řídké těstíčko. Ochutíme ho solí, muškátovým květem a částí petrželové natě. Pánev vytřeme olejem a upečeme na ní tenké palačinky. Srolujeme je a nakrájíme na tenké plátky. Polévku rozdělíme do talířů, vložíme do ní nudle a ozdobíme ji zbylou petrželí.

Tip: Nakrájené nudle ještě můžeme osmažit.

Ingredience

1 cibule
2 větší mrkve
150 g celeru
500 g předního hovězího masa s kostí
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
4 kuličky černého pepře
sůl
1 malý pórek
mletý černý pepř
6-8 lžic mléka
1 vejce
60 g polohrubé mouky
špetka kypřicího prášku
špetka mletého muškátového květu
hrst nasekané petrželové natě
olej na vytření pánve