21. září 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Rybí filé opláchneme, osušíme a odstraníme kosti. Pak ho nakrájíme na menší porce. Žampiony, lišky a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou a promícháme.

2. Z pečicího papíru vystřihneme větší ovál, který napůl přeložíme. Polovinu potřeme v silnější vrstvě máslem a poklademe houbovou směsí. Přidáme rybí filé, osolíme ho, opepříme a poklademe zbylým máslem.

3. Pak vše opatrně přelijeme bílým vínem a posypeme nasekanou pažitkou, petrželkou a kousky červené chilli papričky.

4. Papír opatrně uzavřeme a položíme na suchý plech. Pečeme při 180 °C asi 15-20 minut. Pak pečicí papír opatrně roztrhneme a rybu přendáme na talíř. Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem.

Ingredience

600 g rybího filé
100 g žampionů
100 g lišek
1 jarní cibulka
1 citron
100 g másla
sůl
mletý černý pepř
150 ml bílého vína
1 lžíce nasekané pažitka
1 lžíce nasekané petrželky
1 malá chilli paprička