20. února 2016

Postup

1. Mleté maso dáme do mísy a přidáme vejce. Česnek oloupeme a prolisujeme k masu. Osolíme, opepříme, dobře propracujeme a uložíme do chladničky.

2. Zelené fazolky očistíme, dáme je do vroucí osolené vody a povaříme 4 minuty. Ihned je prudce zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a nasekáme nahrubo. Vše dáme do mísy a přidáme scezené bílé fazole. Salát ochutíme octem a olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3. Z masové hmoty vytvarujeme karbanátky, které opečeme v rozpálené grilovací pánvi na 2 lžících oleje z obou stran dozlatova. Na dip rozmícháme jogurt s rozetřeným česnekem, ochutíme solí a pepřem. Karbanátky podáváme se salátem a dipem.

Ingredience

750 g mletého masa
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
asi 2 lžíce oleje
Salát:
500 g zelených fazolek
2 rajčata
1 jarní cibulka
200 g sterilovaných bílých fazolí
2 lžíce vinného octa
2 lžíce olivového oleje
Dip:
250 g jogurtu
1 stroužek česneku