20. října 2015

Postup

1. Pokrájený toastový chléb dáme do misky a zalijeme ho smetanou. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a třetinu dužiny nastrouháme. Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme sůl, nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli, nastrouhanou dýni, vejce a namočený chléb. Vše dobře propracujeme a vytvarujeme asi 20 koulí.

2. Pekáč vytřeme olejem, rozložíme do něj masové koule a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 minut. V misce smícháme med, zázvor, sůl a pepř. Směsí potřeme zbytek dýně pokrájené na kousky.

3. Přidáme je do trouby k masu a upečeme doměkka. Karbanátky rozdělíme na talíře, posypeme je pokrájenými dýňovými semínky, podlijeme výpekem a podáváme s pečenou dýní. Posypeme lístky tymiánu a ozdobíme mátou.

Ingredience

3 plátky toastového chleba
100 ml 12% smetany
1000 g dýně hokaido
500 g mletého vepřového masa
sůl
1 cibule
1 vejce
olej na vymazání
3 lžíce medu
mletý zázvor
mletý bílý pepř
50 g dýňových semínek
snítky tymiánu a máta na ozdobu