20. května 2015

Postup

1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Zázvor oloupeme, chilli papričku zbavíme semínek a spolu s petrželkou nasekáme nadrobno.

2. Mleté maso vložíme do mísy a přisypeme připravenou zeleninu a bylinky. Vše okořeníme mletým kardamomem, skořicí a pepřem, přidáme žloutek a dobře směs propracujeme.

3. Z masa tvarujeme tenké válečky, které napichujeme na špejle a opékáme na pánvi dozlatova ze všech stran. Opečené kebaby podáváme se salátkem z libovolné čerstvé zeleniny.

Ingredience

1 velkou cibuli
10 stroužků česneku
15 g čerstvého zázvoru
1 chilli papričku
hrst jemně sekané petrželové nati nebo koriandru
450 g mletého jehněčího masa
1/2 lžičky mletého kardamomu
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky černého pepře
1 žloutek
olej
sůl