20. srpna 2015

Postup

1. Dno pánve potři olivovým olejem. Také si nakrájej červenou cibulku na tenká kolečka. Maso dej do misky, přiměřeně ho osol a opepři, přidej petrželku a všechno to dobře promíchej, nejlépe vlastníma holýma rukama.

2. Následně z masa vytvaruj dva mírně placaté, ale buclaté bochánky. Jakmile je pánev dostatečně rozpálená, vlož do ní mleté steaky a opékej je přesně 1 minutu z jedné strany. Poté je obrať a opékej 1 minutu z druhé strany.

3. Následně pod pánví uber a maso nyní opékej z každé strany 4-5 minut, tak získáš středně propečený mletý steak. A teď už nezbývá, než hotové steaky přendat na talíř a pustit se do nich, nejlépe v doprovodu bramborových hranolek a/nebo zeleninového salátu.

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
1/2 malé červené cibule
1 steak z vysokého či nízkého roštěnce (umletý)
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
1 lžíce nadrobno nasekané petrželky