20. září 2015

Postup

1. Česnek oloupeme a společně s očištěnou petrželkou nasekáme nadrobno. V míse smícháme mleté maso s vejcem, strouhankou, česnekem, petrželkou, kmínem, solí a pepřem.

2. Mrkev a cuketu oloupeme a podélně nakrájíme na dlouhé tenké plátky (můžeme použít škrabku na zeleninu).

3. Na potravinové fólii vyválíme z masové směsi tenčí obdélníkový plát. Poklademe ho plátky cukety a mrkve a opatrně stočíme do rolády. Potřeme ji olejem, zabalíme do alobalu a přendáme do pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 50 minut.

Ingredience

2 stroužky česneku
svazeček hladkolisté petrželky
700 g mletého hovězího masa
1 vejce
1 lžíce strouhanky
1 lžička drceného kmínu
sůl
mletý černý pepř
1 větší mrkev
1 větší cuketa
rostlinný olej na potření