17. září 2016

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci nebo pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli s česnekem a restujeme dosklovata.

2. Batáty oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Dáme je do hrnce k ostatním surovinám a krátce společně orestujeme. Zalijeme sterilovanými rajčaty a 100 ml vody. Dochutíme bobkovým listem, chilli papričkou, kmínem, solí a pepřem.

3. Společně dusíme asi 20 minut. Pak přidáme na kostky nakrájený lilek, scezenou cizrnu, přepůlená rajčátka a přilijeme asi 200 ml vody. Dusíme ještě asi 15 minut. Nakonec přimícháme najemno nakrájenou petrželku.

Ingredience

1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
600 g batátů
400 g krájených loupaných rajčat z konzervy
1 bobkový list
1 chilli paprička
½ lžičky drceného kmínu
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
1 menší lilek
400 g cizrny ve slaném nálevu
100 g cherry rajčátek
4 lžíce hladkolisté petrželky