18. září 2016

Postup

1. Pohanku uvaříme asi 15 minut ve vroucí osolené vodě. Pak ji scedíme a necháme okapat. Cibuli a mrkev oloupeme, cibuli nakrájíme měsíčky a mrkev na kostičky. Větší žampiony nakrájíme na čtvrtiny a menší jen rozpůlíme, hřibovité houby nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2. Na 3 lžících olivového oleje orestujeme nejdříve mrkev, po 3 minutách přidáme cibuli a houby. Společně opékáme za častého míchání asi 10 minut, pak přisypeme pohanku. Ochutíme solí, pepřem a vmícháme máslo. Nakonec přisypeme tymián otrhaný od stonků a nakrájenou jarní cibulkou. Vše promícháme a podáváme.

Ingredience

400 g pohanky
2 červené cibule
2 mrkve
100 g žampionů
100 g hříbků
3 jarní cibulky
olivový olej
sůl a mletý černý pepř
100 g másla
6 snítek tymiánu