13. září 2016

Postup

1. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky, nakrájíme jej a menší kousky a vložíme do misky. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a přilijeme 4 lžíce oleje. Přidáme oloupaný česnek spolu s bylinkami (část bazalky necháme na ozdobu) a vše rozmixujeme dohladka.

2. Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Scedíme je a necháme okapat.

3. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli na měsíčky. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli s hlívou. Asi po 5 minutách vmícháme těstoviny a avokádovou směs. Dochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou a vše promícháme. Těstoviny rozdělíme na talíře, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Ingredience

2 zralá avokáda
šťávu a kůru z 1 citronu
sůl
olivový olej
2 stroužky česneku
hrst hladkolisté petrželky
hrst bazalky
400 g těstovin linguine
250 g hlívy ústřičné
1 červenou cibuli
mletý černý pepř