Ingredience4 telecí plátky s kostí (zadní noha) |
1. Porce masa po obvodu nakrojíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji maso osmahneme dozlatova z obou stran a přendáme na vyšší plech. Oloupanou mrkev, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, stejně nakrájíme i řapíkatý celer.
2. Všechnu zeleninu osmahneme ve výpeku po masu, přidáme sekaná rajčata. Společně restujeme asi 10 minut, zalijeme vínem a přidáme tymián i bobkový list. Přidáme společně s vývarm do plechu k masu a pečeme v troubě při 190 °C asi 90 minut.
3. Hotové a měkké telecí opět vyjmeme a do zeleniny vmícháme máslo. Lehce poprášíme lžící mouky, zredukujeme a podle chuti osolíme i opepříme. Osso buco podáváme s bramborovou kaší a posypané citronovou kůrou.