12. ledna 2016

Postup

1. Maso nakrájíme na osm stejných plátků, které naklepeme z obou stran. Osolíme je, opepříme a posypeme oreganem.

2. Na každý plátek masa dáme dva plátky slaniny tak, aby dvě třetiny přesahovali. Sušená rajčata a olivy překrájíme na menší kousky. Poklademe je na maso, stočíme do závitků a upevníme potravinovým provázkem. V pánvi rozehřejeme olej a závitky zprudka opečeme ze všech stran. Pak je přendáme do pekáčku.

3. Brambory omyjeme a podélně přepůlíme. Přidáme je společně s očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninou k masu. Posypeme solí, tymiánem a zakápneme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 20 minut. Hotové telecí závitky podáváme s bramborami a zeleninou.

Ingredience

600 g telecí kýty
sůl a mletý černý pepř
6 snítek oregana
16 plátků anglické slaniny
100 sušených rajčat v oleji
50 g černých oliv
olivový olej na opečení a zakápnutí
600 g brambor
100 g mrkve
100 g celeru
100 g růžičkové kapusty
6 snítek tymiánu