12. května 2015

Postup

1. Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme dozlatova.

2. Přidáme maso, osolíme ho a opepříme a krátce orestujeme. Pak přidáme kari koření a přilijeme 300 ml vody. Hrnec pečlivě uzamkneme poklicí, regulátor tlaku nastavíme na stupeň 1 a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a za stálého dohledu vaříme 30 minut.

3. Hrnec odstavíme, necháme opatrně vypustit páru a víko sejmeme. K masu přilijeme smetanu, přidáme hrášek, nahrubo nasekané mandle a bez poklice ještě 5 minut povaříme. Podáváme s širokými nudlemi, ozdobené bylinkami.

Ingredience

600 g telecí plece
1 cibule
3 lžíce oleje
sůl a mletý černý pepř
1 lžíce kari koření
250 ml smetany ke šlehání
200 g mraženého hrášku
2 lžíce mandlí