12. července 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Mangold omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Ve větším hrnci rozpálíme olej a krátce na něm opečeme česnek a římský kmín. Vmícháme mangold a sušená rajčata a chvíli opékáme. Pak přidáme brambory, zalijeme vývarem a společně vše prohřejeme. Brambory osolíme a uchováváme v teple.

2. Telecí maso nakrájíme na plátky. Zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a podle potřeby nařízneme okraje, aby se maso při opékání nekroutilo.

3. Do misky rozklepneme vejce, přidáme mouku a 2 lžíce vody a vše vyšleháme na husté těstíčko. Pak přisypeme nastrouhaný parmezán, nasekané oregano a sůl a vše promícháme. Řízečky obalíme v parmazánovém těstíčku a smažíme je na přepuštěném másle z každé strany asi 5 minut.

4. Hotové řízky necháme na papírové utěrce okapat. Podáváme s mangoldovými bramborami a citronem.

Ingredience

1 stroužek česneku
1 mangold
3 lžíce olivového oleje
špetku drceného římského kmínu
80 g sušených rajčat
500 g uvařených brambor
100 ml kuřecího vývaru
600 g telecí kýty
sůl a drcený černý pepř
1 vejce
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce na jemno nastrouhaného parmazánu
1 snítku oregana
máslo na smažení
1 citron