12. září 2015

Postup

1. Telecí maso očistíme a nakrájíme na plátky, které po obou stranách naklepeme. Cuketu, papriku a jarní cibulky očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky.

2. Plátky masa osolíme a opepříme. Poklademe je slaninou, nakrájenou zeleninou a přidáme čerstvý tymián. Pak plátky stočíme do roládek a upevníme je párátkem.

3. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme telecí závitky a ze všech stran je opečeme. Postupně přidáme zelený pepř, mletou červenou papriku a zalijeme červeným vínem.

4. Roládky krátce podusíme a podlijeme polovinou vývaru. Přiklopíme je pokličkou a dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby přilijeme zbylý vývar. Podáváme s vařenou rýží.

Ingredience

600 g telecího masa
1 cuketa
1 červená paprika
2 jarní cibulky
sůl a mletý černý pepř
4 plátky anglické slaniny
čerstvý tymián
2 cibule
2 lžíce oleje
50 g sterilovaného zeleného pepře
2 lžíce červené mleté papriky
150 ml červeného vína
500 ml zeleninového vývaru