10. září 2016

Postup

1. Brambory ve slupce omyjeme a povaříme 10 minut v mírně osolené vodě. Po uvaření je vyjmeme a osušíme. Zvrchu brambory nařízneme tak, aby vznikly plátky, které ale nedokrojíme do konce.

2. Slaninu a sýr nakrájíme na menší plátky a zasuneme je do zářezů. Naplněné brambory rozložíme na plech s pečicím papírem. Poklademe je plátky másla, osolíme, opepříme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 10 až 15 minut

3. Tymián omyjeme, osušíme a lístky otrháme. Krátce před koncem brambory posypeme lístky tymiánu a dopečeme. Brambory podáváme například s bylinkovým dipem.

Ingredience

600 g brambor
150 g anglické slaniny
150 g čedaru
50 g másla
sůl a mletý černý pepř
6 snítek tymiánu