9. listopadu 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek a brambory oloupeme. Česnek utřeme. Cibuli nasekáme najemno a brambory na kostičky.

2. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli s česnekem na něm opečeme dozlatova. Přidáme houby a krátce je orestujeme. Poté je zaprášíme moukou. Vše zalijeme částí (chladného) vývaru a důkladně rozmícháme. Přidáme zbylý vývar, brambory, sůl, pepř a kmín. Polévku vaříme asi 15 minut.

3. Klobásy podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Opečeme je, vložíme do polévky a krátce povaříme. Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme bylinkami.

Ingredience

200 g čerstvých lesních hub
1 cibule
4 stroužky česneku
2 menší brambory
50 g sádla
2-3 lžíce hladké mouky
1200 ml vývaru
sůl a mletý černý pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1 klobása
bylinky na ozdobu