9. srpna 2015

Postup

1. Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme oleja připravenou zeleninu orestujeme dozlatova.

2. Houby očistíme, nakrájíme na kousky a přidáme k zelenině. Vše krátce osmahneme, zalijeme 800 ml vody a přivedeme k varu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brokolici rozdělíme na malé růžičky a opláchneme je.

3. Brambory a brokolici přisypeme do polévky. Kroupy propláchneme studenou vodou, uvaříme je v jiném hrnci doměkka a scedíme.

4. Česnek oloupeme a prolisujeme do polévky, kterou podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Přidáme uvařené kroupy a krátce společně povaříme. Podáváme s pečivem.

Ingredience

1 mrkev
1/2 celeru
1 petržel
1 cibule
2 lžíce sádla
300 g čerstvých hub
2 brambory
150 g brokolice
100 g krup
1 stroužek česneku
sůl a mletý černý pepř
1 lžička majoránky