9. října 2015

Postup

1. Lišky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté přidáme houby a restujeme 5 minut. Část lišek dáme stranou na ozdobu.

2. K houbám vmícháme hořčici, promícháme a zalijeme vínem a vývarem. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme asi 10 minut.

3. Mouku rozmícháme ve smetaně. Polévku znovu přivedeme k varu a zahustíme moukou. Dochutíme solí a pepřem a povaříme ještě 10 minut. Hotovou polévku rozmixujeme dohladka. Rozdělíme ji do talířů a dozdobíme zbylými restovanými liškami a nasekaným libečkem.

Ingredience

400 g lišek
1 cibule
50 g másla
4 lžíce dijonské hořčice
100 ml bílého vína
500 ml zeleninového vývaru
50 g hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
sůl a mletý černý pepř
4 snítky libečku