6. července 2015

Postup

1. Dýni a papriky nakrájíme na stejně velké kostičky. Šalotku i česnek nasekáme nadrobno.

2. V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do něj šalotky, česnek, tymián, rozmarýn a nakrájenou papriku. Opékáme asi 5 minut. Pak přidáme kostičky dýně a krátce orestujeme.

3. K zelenině přidáme rajčatový protlak, víno, pomerančovou kůru i šťávu a 5 minut dusíme. Pak vyndáme bylinky, dochutíme medem, solí a pepřem. Podáváme s bagetou nebo jako přílohu k rybě nebo masu.

Ingredience

500 g očistěné máslové dýně
2 žluté papriky
2 šalotky
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
1 snítky tymiánu
1 snítka rozmarýnu
1 lžíce rajčatového protlaku
100 ml bílého vína
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
1 lžíce pomerančové šťávy
1 lžička medu
sůl
špetka cayenského pepře