Ingredience600 g filetu z lososa |
1. Filet z lososa očistíme a nakrájíme na porce. Osolíme je, opepříme, potřeme hrubozrnnou hořčicí a posypeme polovinou na kousky natrhaného kopru.
2. Na pánvi rozpálíme olej a lososa opečeme. Dýni očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na řezy. Červenou řepu očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky.
3. Dýni i řepu osolíme, opepříme, posypeme hnědým cukrem a čerstvým tymiánem. Vše přidáme na pánev k rybě, krátce opečeme a vložíme do trouby vyhřáté na 185 °C. Měkkou rybu vyjmeme a uchováme v teple. Dýni s řepou dopečeme doměkka.
4. Zakysanou smetanu smícháme se zbylým nasekaným koprem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Připravenou omáčku podáváme s pečeným lososem a dýní.