6. října 2015

Postup

1. Filet z lososa očistíme a nakrájíme na porce. Osolíme je, opepříme, potřeme hrubozrnnou hořčicí a posypeme polovinou na kousky natrhaného kopru.

2. Na pánvi rozpálíme olej a lososa opečeme. Dýni očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na řezy. Červenou řepu očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky.

3. Dýni i řepu osolíme, opepříme, posypeme hnědým cukrem a čerstvým tymiánem. Vše přidáme na pánev k rybě, krátce opečeme a vložíme do trouby vyhřáté na 185 °C. Měkkou rybu vyjmeme a uchováme v teple. Dýni s řepou dopečeme doměkka.

4. Zakysanou smetanu smícháme se zbylým nasekaným koprem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Připravenou omáčku podáváme s pečeným lososem a dýní.

Ingredience

600 g filetu z lososa
sůl a barevný pepř
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 svazek kopru
50 ml olivového oleje
1 dýně hokaido (asi 800 g)
150 g červené řepy
1 lžíce hnědého cukru
tymián
250 ml zakysané smetany
1 citron