6. září 2015

Postup

1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Dýni oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na stejně velké kostky. Dýni rozložíme do zapékací mísy a pokapeme olejem a medem. Osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.

2. Část dýňových semínek rozdrtíme a smícháme se celými semínky, rozdrobenou fetou a karamelizovanou cibulí.

3. Směs dýňových semínek a sýra rozdrobíme na předpečenou dýni. Vrátíme do trouby a dopečeme dalších 10 minut.

Ingredience

1 dýně (asi 1000 g)
3 lžíce oleje
1 lžíce medu
sůl a čerstvě mletý černý pepř
150 ml smetany 33 %
20 g dýňových semínek
150 g feta sýra
karamelizovaná cibule