4. září 2016

Postup

1. Slaninu nakrájíme na proužky, rozložíme na plech s pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Pečeme dokřupava.

2. Tuk slijeme do hluboké pánve, přidáme najemno pokrájenou oloupanou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme stroužky česneku, smetanu, sůl a přivedeme k varu. Špenát dokonale vypereme, překrájíme na široké pruhy a přimícháme ke směsi do pánve. Když listy povadnou, přidáme sýr a mícháme, dokud se nerozpustí.

3. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme je a smícháme se smetanovým špenátem. Nakonec přidáme vyškvařenou slaninu, podle chuti přisolíme, opepříme a rozdělíme na talíře.

Ingredience

100 g plátků anglické slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml 33% smetany
sůl
250 g listového špenátu
100 g krémového sýra (např. fénix, lučina)
500 g gnocchi
drcený černý pepř